






ÇOCUK VE ERGEN DANIŞMANLIĞI
-
Okula uyum sorunları
-
Kaygı ve korku
-
Kardeş kıskançlığı
-
Saldırgan davranışlar
-
Aşırı çekingenlik
-
DEHB ( Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu)
-
Davranış problemleri
-
Dil-konuşma bozuklukları
-
Yemek yeme, uyku ve tuvalet problemleri
-
Boşanma ve kayıp süreçlerine uyum zorlukları
-
Özgüven sorunları/kendini yetersiz hissetme
-
Sebebi bulunamayan fiziksel yakınmalar (mide bulantısı, baş ağrısı)
-
Tırnak yeme, parmak emme
-
Dürtüsellik
-
İçe dönüklük ve mutsuzluk
-
Arkadaş edinmekte güçlük çeken
-
Fiziksel, duygusal ve cinsel şiddette uğrayan çocuklar
Çocukluk ve ergenlik dönemi bireyin, sağlıklı gelişiminin desteklenmesi gerektiği kadar, olağanın dışında oluşabilecek duygusal ve davranışsal sorunlarına da destek olunması gereken bir dönemdir.
Gelişim süreçlerinde kendine özgü bazı doğal güçlükler vardır. Bazen yaşanan süreçte karşılaşılan durumun doğal bir güçlük mü yoksa müdahale edilmesi gereken bir sorun mu olduğuna karar vermek zorlaşabilir. Yaşanan güçlüklere uygun olmayan çözüm yöntemleri ile yaklaşılıp, ısrarcı olunması problemin daha da büyümesine yol açabilir.
Çocuk veya ergenin büyüme sürecinde duygusal ve zihinsel gelişiminde, aile ve okul yaşantısına da yansıyan bozulmalar yaşanabilir. Çocuk yaşının gerektirdiği davranışları ve özellikleri sergileyememeye başlayabilir. Böyle durumlarda ailenin bir uzmana başvurması durumu daha sağlıklı aşmak adına gerekli olabilir. Çocuk ve ergen terapisi ile altta yatan nedenler kapsamlı çalışmalarla tespit edilerek bireyin işlevsel ve kaliteli bir şekilde hayatına devamı desteklenir. Bu konuda sisteme aile ile işbirliği içinde gerekli müdahaleler de olması gereken ölçüde yapılır.
